Συστήματα

Τα συστήματα αερισμού της LUNOS βασίζονται στη ροή του αέρα που περνάει μέσα από όλους τους χώρους διαβίωσης σύμφωνα με συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Για αποτελεσματικό αερισμό, οι αποκεντρωμένοι ανεμιστήρες μπορούν να συνδυαστούν σε τρία διαφορετικά συστήματα αερισμού:

Συστήματα Εξαερισμού

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις και το επίπεδο υγρασίας, οι ανεμιστήρες εκκενώνουν τον ακάθαρτο αέρα από το μπάνιο και την κουζίνα απευθείας ή μέσω αγωγών στο εξωτερικό περιβάλλον. Αυτοί οι ανεμιστήρες δουλεύουν μόνιμα, δημιουργώντας έτσι αρνητική πίεση. Ως αποτέλεσμα αυτής της αρνητικής πίεσης, ο φρέσκος, φιλτραρισμένος αέρας περνάει μέσω των αεραγωγών του εξωτερικού τοίχου στο σαλόνι και στα υπνοδωμάτια. Ιδιαίτερη προσοχή αποδίδεται στα συστήματα οικιακού εξαερισμού που ελέγχονται από τα επίπεδα της υγρασίας στον χώρο. Μέσω αυτού του συστήματος εξαερισμού, μπορούν να αποφευχθούν σημαντικές απώλειες θερμότητας σύμφωνα με το EnEV.

Καινοτόμος Έλεγχος

Το Silvento είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα ελέγχου προσανατολισμένο στη ζήτηση. Αυτός ο καινοτόμος έλεγχος ρυθμίζει αυτόματα την ταχύτητα του ανεμιστήρα στον απαιτούμενο εξαερισμό: οι μετρήσεις της θερμοκρασίας και της υγρασίας επηρεάζουν τη στάθμη της ροής του αέρα για να παρέχουν ένα βέλτιστο κλίμα ώστε να εμποδίζεται αποτελεσματικά ο σχηματισμός της μούχλας.
Ο αισθητήρας, ο οποίος είναι ενσωματωμένος στον ανεμιστήρα, καταγράφει την θερμοκρασία και την περιεκτικότητα υγρασίας του αέρα. Δεδομένου ότι ο ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος στο μπάνιο, όπου οι συνθήκες περιβάλλοντος αέρα διαφέρουν από τον χώρο του καθιστικού, εξασφαλίζεται ο έλεγχος του ανεμιστήρα (χωρίς βαθμίδες από 0-60 m3 / h) προσαρμοσμένος στις συνθήκες αέρα του χώρου στο σαλόνι μέσω της ταυτόχρονης αξιολόγησης της θερμοκρασίας και της υγρασίας. Με αυτό τον τρόπο, ο έλεγχος λαμβάνει υπόψη όχι μόνο τον εξαερισμό που απαιτείται στο μπάνιο, αλλά και τις ανάγκες στους χώρους του καθιστικού και παρέχει έτσι αποτελεσματική προστασία από ζημιές, υγρασία και σχηματισμό μούχλας

Τα προϊόντα LUNOS κατάλληλα για επιδότηση

Η αξιοσημείωτη εξοικονόμηση ενέργειας ενός κτιρίου με τη χρήση του οικιακού αερισμού επιβεβαιώθηκε πρόσφατα και πάλι από τη Γερμανική Ένωση Βιομηχανιών Οικοδομών, Ενέργειας και Περιβάλλοντος e.V. και από το Ινστιτούτο Fraunhofer για τη Φυσική των Κτιρίων. Κατά συνέπεια, τα μοναδικά χαρακτηριστικά εξοικονόμησης ενέργειας του ρυθμιζόμενου εξαερισμού στο σπίτι ανταμείβονται τώρα από τον νομοθέτη με τη μορφή οικονομικής επιδότησης. Εκτός από τα ενεργειακά οφέλη, ο ιδιοκτήτης του κτιρίου μπορεί επίσης να προσβλέπει σε μια ποικιλία άλλων πλεονεκτημάτων του εξαερισμού του σπιτιού: Ένας υγιής, άνετος κλιματισμός δωματίου που είναι πάντα γεμάτος με καθαρό αέρα.

Υβριδικό σύστημα

Τα υβριδικά συστήματα αερισμού είναι συνδυασμοί τουλάχιστον δύο διαφορετικών τύπων εξαερισμού. Οι συνδυασμοί συσκευών εξαερισμού και ανεμιστήρων με ανάκτηση θερμότητας είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί. Τα οφέλη από αυτούς τους υβριδικούς συνδυασμούς είναι προφανή: ενώ τα σαλόνια είναι εξοπλισμένα με συσκευές ανάκτησης θερμότητας, μια συσκευή αέρα χαμηλού κόστους, η οποία λειτουργεί μόνο όταν είναι απαραίτητο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κλασικούς χώρους εξαερισμού. Σε μπάνια και τουαλέτες χωρίς παράθυρα αυτό είναι αναγκαίο σύμφωνα με το DIN 18017-3.

Το αρθρωτό σύστημα 160 διευκολύνει το σχεδιασμό και την εφαρμογή του υβριδικού εξαερισμού. Εάν η σειρά Silvento δεν συμπεριληφθεί στο σχεδιασμό του αέρα εξαγωγής, ο ίδιος αγωγός τοίχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε συσκευή εξαερισμού του κτιριακού έργου. Η σειρά εξαεριστών Silvento χρησιμοποιείται για μπάνια ή κουζίνες χωρίς παράθυρα σε πολυώροφα κτίρια κατοικιών.

Τα πλεονεκτήματα του υβριδικού συνδυασμού είναι προφανή: ενώ τα σαλόνια είναι εξοπλισμένα με μονάδες ανάκτησης θερμότητας, μια χαμηλού κόστους συσκευή εξαγωγής αέρα, η οποία λειτουργεί μόνο όταν απαιτείται, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τυπικούς χώρους εξαερισμού όπως μπάνιο, ή κουζίνα . Σε μπάνια χωρίς παράθυρα αυτό απαιτείται ακόμη και σύμφωνα με το DIN 18017-3.

Οι ανεμιστήρες εξαγωγής αέρα της σειράς 160 Με το RA 15-60, η LUNOS προσφέρει ένα ιδανικό συμπλήρωμα στη σειρά 160 σε τυπικούς χώρους εξαερισμού που εκτίθενται σε υγρασία, όπως στο μπάνιο και στη κουζίνα. Λαμβάνοντας υπόψη την αισθητική αντίληψη των ιδιοκτητών του σπιτιού, οι μηχανικοί της εταιρίας LUNOS έδωσαν μεγάλη σημασία στο σχεδιασμό κατά την ανάπτυξη του ανεμιστήρα. Ο ανεμιστήρας παρουσιάζεται όπως ακριβώς και το e2: Το εσωτερικό στόμιο, τα φίλτρα και η εξωτερική γρίλια προέρχονται από την ίδια οικογένεια προϊόντων. Εξαιτίας του φυγοκεντρικού κινητήρα, η RA 15-60 είναι επίσης η πιο σταθερή εναλλακτική λύση στη σειρά Silvento.
Οι φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες της σειράς Silvento μπορούν να χρησιμοποιηθούν για χώρους εξαερισμού χωρίς παράθυρα. Συνιστούμε τη χρήση του χρονοδιακόπτη καθυστέρησης και της διακοπτόμενης λειτουργίας για να εξασφαλιστεί η αποδοτικότητα των ανεμιστήρων με ανάκτηση θερμότητας.

Σύστημα με ανάκτηση θερμότητας

Σε αυτό το εξαιρετικά αποδοτικό σύστημα, όλα τα δωμάτια του διαμερίσματος είναι εξοπλισμένα με συσκευές ανάκτησης θερμότητας. Με τις μονάδες αερισμού της LUNOS είναι δυνατή η λειτουργία συστημάτων αερισμού και εξαερισμού με ανάκτηση θερμότητας μέσω του εξωτερικού τοιχώματος ακόμα και σε κλασικούς χώρους εξαερισμού.

To ego είναι η τέλεια βελτίωση της σειράς e² σε ένα σύστημα αερισμού με ανάκτηση θερμότητας. Λόγω της αποκεντρωμένης διάταξης, οι μεμονωμένες συσκευές αερισμού μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακριβώς όπου απαιτούνται.

Εκτός από το e²mini, η σειρά e² μπορεί επίσης να συνδυαστεί με το κρυφό σύστημα LUNOtherm. Κατά τη χρήση του στοιχείου πρόσοψης δεν απαιτείται η εξωτερική μάσκα. Αυτό που παραμένει είναι ένα στενό κενό εξαερισμού στον λαμπά του κουφώματος.

Σαλόνια και υπνοδωμάτια:

Η σειρά Nexxt και η σειρά e² είναι ιδανική για χρήση σε σαλόνια και υπνοδωμάτια.

Μπάνιο , κουζίνα και βοηθητικό δωμάτιο:

Το ego χρησιμοποιείται για λειτουργικές περιοχές όπως μπάνιο, βοηθητικό δωμάτιο και κουζίνα. Χάρη στα δύο ξεχωριστά κανάλια αέρα σε μια μονάδα, δεν απαιτείται εδώ ένας δεύτερος ανεμιστήρας. To ego μπορεί να λειτουργήσει τόσο σε λειτουργία ανάκτησης θερμότητας όσο και σε λειτουργία εξερχόμενου αέρα (στάθμη ροής αέρα 45 m3 / h)

Εγγραφείτε στο Newsletter της Lunos Greece

Εγγραφείτε στο Newsletter της Lunos Greece

Εγγραφείτε στην λίστα email για να μαθαίνετε τα τελευταία νέα από την Lunos σε προιόντα ,project ,τεχνικά θέματα κλπ.

Εγγραφήκατε επιτυχώς

Pin It on Pinterest

Share This