Συστήματα Μηχανικού Αερισμού

Ελεγχόμενος οικιακός αερισμός

Τα συστήματα αερισμού της LUNOS βασίζονται στη ροή του αέρα που περνάει μέσα από όλους τους χώρους διαβίωσης σύμφωνα με συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Για αποτελεσματικό αερισμό, οι αποκεντρωμένοι ανεμιστήρες μπορούν να συνδυαστούν σε τρία διαφορετικά συστήματα αερισμού:

01 Σύστημα Εξαερισμού

Οι ανεμιστήρες που τοποθετούνται στο λουτρό, την κουζίνα, την τουαλέτα ή τους βοηθητικούς χώρους μεταφέρουν τον εξαγόμενο αέρα είτε απευθείας ή μέσω αγωγών εξαερισμού στην ατμόσφαιρα. Η μικρή υποπίεση που δημιουργείται «τραβά» τον καθαρό, φιλτραρισμένο αέρα, μέσω των ειδικών οπών που βρίσκονται στους εξωτερικούς τοίχους, μέσα στους χώρους διαβίωσης και εργασίας. Σημαντική σημείωση: Με τα συστήματα οικιακού αερισμού ελεγχόμενης υγρασίας, τα οποία έχουν εγκριθεί από τους αρμόδιους φορείς για την τήρηση των οικοδομικών κανονισμών, οι απώλειες θερμότητας λόγω του αερισμού μειώνονται σημαντικά.

Προϊόντα από τη LUNOS:

02 Σύστημα με ανάκτηση θερμότητας

Με αυτό το ιδιαίτερα αποδοτικό σύστημα, όλα τα δωμάτια της κατοικίας διαθέτουν μονάδες ανάκτησης θερμότητας – ακριβώς όπου χρειάζονται. Αν σας ενδιαφέρει αυτό το είδος αερισμού, σας προτείνουμε τους δοκιμασμένους ανεμιστήρες της σειράς e2.

Προϊόντα από τη LUNOS:

03 Υβριδικό Σύστημα

Στα συνδυαστικά συστήματα, χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα τουλάχιστον δύο διαφορετικοί τύποι αερισμού. Οι συνδυασμοί μονάδων εξαερισμού και ανεμιστήρων με ανάκτηση θερμότητας είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί: Οι χώροι διαβίωσης έχουν συνεχώς καθαρό αέρα χωρίς απώλεια θερμότητας χάρη στις μονάδες ανάκτησης θερμότητας ενώ τα λουτρά, οι τουαλέτες, οι κουζίνες ή τα λεβητοστάσια είναι δυνατό να εξαερίζονται με οικονομικό τρόπο ανάλογα με τις απαιτήσεις. Στα λουτρά και τις τουαλέτες που δεν έχουν παράθυρα, η τοποθέτηση εξαεριστήρων είναι υποχρεωτική.

Προϊόντα από τη LUNOS:

Μέγιστη ηχομόνωση με LUNOS

H LUNOS υπερασπίζεται την ποιότητα, την καινοτομία και την παράδοση από το 1959. Θέλουμε ο χρήστης να αισθάνεται άνετα στο σπίτι του. Για να το πετύχουμε αυτό, οι μηχανικοί της LUNOS έχουν αναπτύξει μια σειρά προϊόντων στον τομέα της ηχομόνωσης. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον Κατάλογο Μέγιστης Ηχομόνωσης.

Οι υπολογισμοί ήχου έγιναν εύκολοι

Χρησιμοποιώντας το εργαλείο σχεδίασης της LUNOS (Lunos Design Tool) μπορείτε πλέον να καθορίσετε μόνοι σας τις τιμές ανάλογα με το συνδυασμό και το πάχος του τοιχώματος.