Βίντεο Εγκαταστάσεων

Δείτε το βίντεο εγκατάστασης του e2 και του e2 60   

Το e² λειτουργεί σύμφωνα με τη γνωστή αρχή της ανάκτησης θερμότητας, την οποία η LUNOS σχεδόν τελειοποίησε. Ο λεγόμενος κεραμικός εναλλάκτης acuvent βρίσκεται στη μέση της ροής του αέρα ενός ηλεκτροκινητήρα με έναν αξονικό ανεμιστήρα. Τα κεραμικά στοιχεία φορτίζονται με τη θερμική ενέργεια του αέρα του δωματίου μέσω μιας αντίστροφης ροής αέρα, η οποία δημιουργείται από μια στοχευμένη αλλαγή κατεύθυνσης του ανεμιστήρα, και την απελευθερώνει ξανά στον εξωτερικό αέρα. Αυτό γίνεται τόσο αποτελεσματικά ώστε μόλις το 10% της ενέργειας θέρμανσης να χάνεται μέσω του αερισμού. Για μια ισορροπημένη λειτουργία αερισμού και εξαερισμού, πρέπει να χρησιμοποιούνται τουλάχιστον δύο ή ακόμη και ένας ίσος αριθμός e². Τα αποτελεσματικά φίλτρα είναι εξίσου σημαντικά. Οι πάσχοντες από αλλεργίες μπορούν να αναπνέουν καλύτερα· με το προαιρετικό φίλτρο γύρης, η γύρη, η βρωμιά και τα αιωρούμενα υλικά δεν μπορούν πλέον να εισέλθουν στο διαμέρισμα.

Μικρές διαστάσεις

Το e² είναι ένας από τους μικρότερους αποκεντρωμένους ανεμιστήρες για εξαερισμό στο σπίτι με ανάκτηση θερμότητας και βασίζεται στην αρχή της αναγεννητικής ανταλλαγής θερμότητας. Με τη βοήθεια των πιο σύγχρονων διαδικασιών κατασκευής, κατέστη δυνατή η ανάπτυξη ενός συμπαγούς συσσωρευτή θερμότητας από κεραμικό σύνθετο υλικό, το οποίο παρέχει θερμική απόδοση μέσου όρου 90,6%. Ο συνδυασμός με εξαιρετικά αποδοτικούς ηλεκτροκινητήρες και ένα έξυπνο σύστημα ελέγχου επέτρεψε στη LUNOS να αναπτύξει έναν από τους πιο οικονομικούς ανεμιστήρες.

Δείτε το βίντεο εγκατάστασης του ego   

Βίντεο Προϊόντων

Δείτε το βίντεο παρουσίασης των προϊόντων αερισμού της Lunos

Δείτε το βίντεο Nexxt :Εναλλάκτης αέρα αέρα με ανάκτηση θερμότητας

Το Nexxt είναι μια αποκεντρωμένη μονάδα ανάκτησης θερμότητας που χρησιμοποιείται σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία και γραφεία, ξενοδοχεία και ιατρεία. Φυσικά, το Nexxt είναι επίσης εγκατεστημένο σε διαμερίσματα και σπίτια. Σε ανοιχτές περιοχές ή μεγάλα υψόμετρα όπου τα φορτία ανέμου είναι υψηλά, το Nexxt είναι εξαιρετικά κατάλληλο, όπως και σε περιοχές όπου απαιτείται υψηλή ηχομόνωση.

Μέσω της προαιρετικής χρήσης φίλτρου F9, το Nexxt υπερβαίνει όλες τις απαιτήσεις υγιεινής στον υπέρτατο βαθμό. Με ρυθμό ανάκτησης θερμότητας έως και 90% και μεταφορά θερμότητας μέσω εναλλάκτη θερμότητας σταυρωτής ροής ή αντιροής. Μια εντελώς νέα ιδέα λειτουργίας συμπληρώνει αυτήν την μονάδα. Το σύστημα ελέγχου πίσω από ένα κομψό πλαίσιο εξασφαλίζει ότι παρέχεται σαφής αλλά λεπτός οπίσθιος φωτισμός. Το Nexxt ελέγχεται μέσω αισθητήρων υγρασίας και θερμοκρασίας. Διατίθεται σε επιτοίχια και εντοιχιζόμενη έκδοση. Στην επιτοίχια έκδοση, το περίβλημα της εγκατάστασης έχει ένα κομψό πλαίσιο σχεδίασης το οποίο το καθιστά επίσης ελκυστικό για τους επισκέπτες. Ο σωλήνας 160 τοίχου χρησιμοποιείται για την είσοδο και την έξοδο του αέρα.

Δείτε το βίντεο ego :Σύστημα Μηχανικού αερισμού με ανάκτηση θερμότητας και μόνιμο εξαερισμό

To Lunos ego είναι ιδανικό για λειτουργικούς χώρους (μπάνια ,κουζίνες).

Σαν την σειρά το ego χρησιμοποιεί την αρχή της αναγεννητικής ανταλλαγής θερμότητας. Ωστόσο, το ego χρησιμοποιεί δύο ανεμιστήρες που λειτουργούν σε αντίθετη κατεύθυνση, έτσι ώστε να τροφοδοτείται ταυτόχρονα νωπός αέρας και απορριπτούμενος αέρας. Για τη λειτουργία δεν απαιτείται δεύτερη συσκευή.

Επιπλέον, το σύστημα μπορεί να αλλάξει σε κατάσταση μόνιμου εξαερισμού, κατά την οποία αφαιρείται από το χώρο ένα επίπεδο ροής αέρα της τάξης των 45 m³ / h για να επιτρέψει την γρήγορη ροή φρέσκου αέρα.

Δείτε το βίντεο Silvento ec.Σύστημα εξαερισμού ιδανικό για λειτουργικούς χώρους (μπάνια, κουζίνες)

Χάρη στην τεχνολογία ec, η κατανάλωση ενέργειας μειώθηκε σημαντικά. Με τη βελτιωμένη γεωμετρία του στροφείου, το Silvento ec είναι πιο ήσυχο από τους προκατόχους του και μπορεί να λειτουργήσει με χαμηλότερη παροχή αέρα.

Οι λειτουργίες του Silvento ec μπορούν να επιλεγούν με τη χρήση δύο πινάκων ελέγχου:

Basic board: Το Silvento ec έχει επτά στάδια εξαερισμού μεταξύ 15 και 90 m3 / h. Μπορούν επιπλέον να συνδυαστούν με το χρόνο καθυστέρησης, με διαλειμματική λειτουργία και την καθυστέρηση ενεργοποίησης.

Comfort board: Εκτός από τα χαρακτηριστικά της basic board, ο comfort board είναι εξοπλισμένος με αισθητήρα υγρασίας και θερμοκρασίας. Ποτέ δεν υπήρξε ένας πιο εκλεπτυσμένος και μεμονωμένος έλεγχος υγρασίας που ρυθμίζει τον ανεμιστήρα ακόμη και χωρίς μόνιμο βασικό εξαερισμό.

Και οι δύο πίνακες μπορούν να συνδυαστούν με διάφορους αισθητήρες: Η μονάδα ανιχνευτή κίνησης με βάση το ραντάρ καθιστά τους διακόπτες αποτελεσματικούς. Όλες οι λειτουργίες ελέγχου της βασικής μονάδας μπορούν να ενεργοποιηθούν από τον ανιχνευτή κίνησης.
Με τη χρήση της προαιρετικής ασύρματης μονάδας, το Silvento ec μπορεί να ελέγχεται εξ αποστάσεως μέσω εξωτερικών χειριστηρίων, αισθητήρων ή ασύρματων διακοπτών χωρίς πρόσθετη καλωδίωση. Το νέο Silvento ec είναι φυσικά 100% συμβατό με τα εξαρτήματα των προκατόχων του. Έτσι, οι παλιές συσκευές μπορούν να αντικατασταθούν γρήγορα και εύκολα από καινούργιους, εάν είναι επιθυμητό.